Звездата на Белгия Кевин де Бройне бе избран за "Играч на мача" при победата с 1:0 над Канада, макар че представянето му бе далеч от обичайното ниво, на което сме свикнали да го гледаме. Може би отличието щеше да подхожда повече на Тибо Куртоа, който спаси дузпа на Алфонсо Дейвис или пък на Миши Батшуай, отбелязал единственото попадение в мача. Но въпреки това Де Бройне се сдоби с него, а позирайки с наградата, той изглеждаше меко казано неловко.

И действително се е чувствал така, както стана ясно от коментарите му след дебютния успех на "червените дяволи" на катарска земя.

"Не играхме достатъчно добре като отбор. Наистина не знам защо получавам тази награда, може би е заради името ми", заяви Де Бройне след успеха на своя тим. Полузащитникът отдаде дължимото и на съперниците от Канада, които действително изиграха много силен двубой, но така и не успяха да отбележат.

"Поздравявам Канада. Не успяхме да се справим с пресата им, а като цяло не изиграхме добър мач, аз също попадам в това число. Но все пак намерихме начин да победим", добави още той.

С трите точки белгийците отглавиха групата си еднолично, след като в първата среща Мароко и Хърватия не успяха да се победят и взеха само по точка.

Следващата среща на Белгия е срещу Мароко, докато хървати и канадци ще опитат да вземат първа победа в двубоя помежду си, а "кленовите листа" ще продължат да търсят първия си гол на световни футболни финали. За страната това е едва второ участие в историята след дебютното им такова през 1986 година, когато не успяват да се разпишат.