Франк Лампард ще бъде новият треньор на Челси, но само като временен вариант до края на настоящия сезон.

44-годишният Лампард, който е една от най-големите легенди на клуба е дал съгласие да застане на псота и да се опита да стабилизира положението след раздялата с Греъм Потър.

Разбира се, не е маловажен и фактът, че макар Челси да е 11-и в Англия и просто да доиграва първенството, клубът все още е в Шампионска лига и предстоят четвъртфинали срещу Реал (Мадрид).

Тоест на теория сезонът не е напълно загубен, защото "сините" от Лондон все още са в играта за най-значимия клубен трофей в Европа.

На този етап не е ясно дали при успешни няколко седмици за Лампард начело на Челси, двете стани могат да се обвържат дългосрочно.

Франк Лампард вече бе начело на Челси в продължение на година и половина. През януари 2021-а той бе заменен от Томас Тухел, а само няколко месеца по-късно лондончани спечелиха Шампионска лига.

За последно Лампард работеше в Евертън, но бе освободен на 23 януари, след като "карамелите" се намираха в зоната на изпадащите.

През този сезон Челси е абсолютният рекродьор по изхарчени пари, но макар "сините" да пръснаха половин милиард евро за нови играчи, към момента заемо 11-ото място в класирането на Висшата лига.