Съдът в Торино е започнал заседания днес, като на тях трябва да реши дали обвиненията срещу Андреа Аниели и други 11 бивши ръководители на Ювентус, трябва да бъдат оставени актуални. Вече някогашният шеф на "бианконерите", както и целия борд на директорите, бяха обвинени във фалшиво счетоводство, при това за няколко години назад.

Всичко се случва при закрити врата, като се очаква изслушванията да продължат в следващите няколко месеца. Чак след това съдяита Марко Пико ще реши дали обвиненията ще останат и дали ще започне действителен съдебен процес.

Прокуратурата поиска всички директори да бъдат пратени в съда през миналия декември, след като бяха намерени редица нередности, свързани със счетоводството на клуба и финансовите документи на Юве в последните три години.

Торинските прокурори твърдят, че от клуба са фалшифицирали загубите си за сезони 2018/2019, 2019/2020 и 2020/2021.

Трябва да бъде доказано дали действително заплатите на играчите по време на пандемията от COVID-19 са били намалени или всичко е било просто фиктивен ход.

Миналата седмица един от прокурорите, които работят по случая, официално се оттегли, след като стана ясно, че е фен на Наполи.

Аниели и целия борд на директорите пък хвърлиха оставки в края на ноември, броени дни преди да се заговори за съдебни действия.

Юве вече бе санкциониран с 15 точки от актива си в Серия "А" този сезон, но ако обвиненията останат, санкциите биха били още по-сериозни.