Бивши и настоящи играчи на Дания се обединиха около мнението, че националният отбор трябва да търси реванш срещу Англия за несправедливостта от Евро 2020.

Тогава "червения динамит" достигна до полуфинал на големия шампионат и загуби с 1:2 от "трите лъва" след продължения. Победният гол за англичаните дойде с много спорна дузпа за нарушение на Йоаким Маеле срещу Рахийм Стърлинг.

Тогава Хари Кейн дори не успя да вкара наказателния удар, реализирайки едва след добавка, което беше още по-болезнен начин за отпадане на датчаните.

"Това беше много труден момент за нас. Особоено след като видяхме кадрите от ВАР. Виждаше се , че няма контакт", каза легендарният вратар Петър Шмайхел.

Неговият син Каспер припомни, че по време на ситуацията със Стърлинг е наличен и друг спорен момент, тъй като на терена тогава има две топки.

Датският селекционер Каспер Хюлманд загатна, че някои от играчите може и да търсят отмъщение за спорния мач преди три години, признавайки че той е бил много болезнен.

Дания и Англия се изправят днес един срещу друг в Група "C" от 19 часа. Победа за англичаните или равенство ще означава сигурно тяхно класиране за осминафиналите.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО