Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев анализира победата на своя отбор с 1:0 срещу датския Нордшеланд. Разградчани си осигуриха европейски футбол и през новата година, след като завършиха на второ място в групата си в турнира за Лигата на конференциите. Те имат еднакъв актив с Фенербахче, но турците са с по-добри показатели, които им отредиха върха.

"Това е мач, в който по-търпеливият отбор печели. Направихме това. Беше важно за футболистите. Колективът е силен, здрав и играчите започват да играят много силно тактически. Нямаше как да излезем първи предвид големия резултат в Турция. За нас обаче в крайна сметка беше важна победата и ние си я заслужихме. Трябваше да има момент на рискуване, защото нямахме избор. В крайна сметка се оказа удачно", каза бившият национален селекциоенр на България.

Той добави, че паузата идва точно навреме, защото играчите ще могат да си починат както физически, така и психологически, след като през лятото са имали много кратка ваканция.

"Може да се подсилим през зимата, но не е наложително. За подготовката имаме план и всички, но сега няма как да ви кажа", заяви още Дерменджиев.

Той коментира и ситуацията с Антон Недялков, който претърпя операция в чужбина. Капитанът на шампионите се прибира в България утре, а прогнозите сочат, че до два месеца ще бъде готов за игра.