Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев е поредният участник в трагикомичната сага, в която се превърна смяната на собствеността на клуба. Акциите на "сините" в момента са именно в Колев, който ги получи от журналиста Сашо Диков. Директорът обаче не може да се разпорежда с книжата и те ще бъдат съхранявани в клуба, очаквайки развръзка на ситуацията.

Досегашният финансов благодетел Васил Божков джироса акциите на министър-председателя на България Бойко Борисов, който обаче отказа да ги приеме и в крайна сметка те стигнаха до Колев в офисите на клуба.

Той говори пред медиите на стадион "Георги Аспарухов" 

"Промяна за нас няма в момента. Но има казус, който трябва да разрешим. Нямам връзка с г-н Божков, търсих го, но нямаме връзка. Предполагам, че в някакъв момент ще трябва да разговаряме. В момента нямаме никакъв ход. Временните удостоверения са прибрани в касата на клуба и не можем да разполагаме с тях. Всички варианти са възможни. Аз вече казах сутринта, че цялата администрация, включителнo и спортно-техническото ръководство, продължаваме, за да не блокираме работата на Левски.

Не бих искал да влизам в квалификации и да правя коментари. За мен Левски, като клуб със 106-годишна история, не заслужава това, което му се случва в момента. Но това не зависи от нас.

Надявах се, че разговорите, които съм провел с Васил Божков са успели да го убедят, че трябва да се раздели с акциите по начин, който би позволил на клуба да се бори за съществуването си. Нямаме какво да направим. Няма ефективни действия. Това, че акциите са тук, не ни помага", заяви Колев.

Той коментира и финансовата ситуация в клуба, както и бъдещето на играчите, които не са взимали заплати от доста време.

"Казусът със заплатите на играчите остава на дневен ред. Няма причина акциите да са запорирани, защото дружеството работи нормално. Имаме само за миналата година две данъчни ревизии, които установиха, че всичко е нормално. Няма причина за запор. 

Това, което знам от гледна точка на дружеството е, че докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма. Имам идея, но няма да ви я кажа, защото не знам дали може да се осъществи.

Спонсорски предложения - получих две само тази сутрин. Желаещите се увеличават. Не мога да коментирам, защото не съм прочел внимателно писмата им. Едната е голяма фирма. Водим разговори с чуждестранна фирма от доста време, но чакам проверка за почтеност, която се прави в чужбина, за да знаем дали изобщо трябва да продължим тези разговори. Левски не може да си позволи да се идентифицира с офшорна компания, ако не са проверени паричните ѝ потоци.

Говорих с НКП. Една фракция беше при мен. Зона Б-18, с които обсъждаме общи инициативи. Някакво мащабно проучване не съм имал време да направя. Досега сравнявахме книгата на акционерите с това, което сме получили", каза още Колев относно финансите в клуба и мнението на феновете, а след това добави, че само днес е получил две спонсорски предложения.

"Мисля, че Левски може да се издържа със свит бюджет, както в последните няколко месеца. Реално е. Другият казус е морален. Хората помогнаха и помагат на Левски, защото клуба е опрян до стената. Ако има сериозен инвеститор, тогава ще видим как ще се работи с феновете. По принцип всичко е възможно, а какво сме си говорили с Тити, ще си остане между нас. Той не се отказал от идеята си. Надеждата ни в момента е във феновете. Изглежда малко цинично. 95% от българите са като мен, борят се за оцеляване и не е редно да разчитаме на феновете, но това е единствената възможност за свежи пари. Но не мога да ви кажа конкретна сума.

На този етап имаме пълно разбиране от играчите за забавените плащания. Имаме готовност за нормален тренировъчен процес, но чакаме резултатите от тестовете на футболистите. Петър Хубчев ще продължи да води отбора.

С една дума е трудно да се обобщи всичко. Предпочитам да се въздържа от подобно нещо. Това е по-скоро ваша работа. Къде трябва да отидат акциите е сложен въпрос. По-подходящ момент едва ли сме имали, в който цялата левскарска общност да се обедини и да настоява да участва по-пълноценно в стратегическото планиране на това как трябва да се развива Левски. Най-добър вариант е акциите да бъдат върнати на Левски", завърши директорът.