Вторник, 28 ноември, е първият от четирите "дни на истината" на Мондиал 2022 в третия кръг на мачовете от груповата фаза.

Днес три отбора ще се приберат в хотелите покрусени, с мисъл за багажа и самолета към дома. Четири остават в играта и над мечтите им е само небето.

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ НА SESAME.BG

В 17 часа са двата мача от група А, които трябва да определят два осминафиналисти сред три кандидата.

Домакинът Катар отпадна още след второто завъртане с две загуби.

Но от 17 часа тимът на Феликс Санчес среща за едната чест Нидерландия, но за "лалетата" залогът е далеч по-голям. "Оранжевите" са с 4 точки на върха в групата и дори реми им осигурява преминаване в осминафинал, независимо как завърши двубоят Еквадор - Сенегал по същото време. Но за да са първи в групата, нидерландците трябва да спечелят, а не да гледат към резултата на другия стадион.

Еквадор е с 4 точки (равна голова разлика с Нидерландия, 3-1), а Сенегал е с 3.

Ако спечелят с по-убедителен резултат от този, с който евентуално "лалетата" са надвили домакините от Катар, еквадорците печелят първото място. За Сенегал победата е без алтернатива, а ремито може да даде квота за елиминациите само, ако Нидерландия загуби с 2 попадения разлика от катарците.

17 ч Еквадор - Сенегал (Диема и Диема спорт 3)

17 ч Нидерландия - Катар (БНТ 1 и БНТ 3).

В 21 часа идва часът на развръзката в група В, като отново двата мача са по едно и също време, както ще е и в дните до петък, когато се решават нещата във всички групи.

Уелс и Англия ще се сблъскат в британски дуел, но залогът е различен от двете страни на барикадата. Англичаните водят в групата с 4 точки, а "драконите" са с 1 и имат нужда от чудо. То минава през победа днес, която би била достатъчна само в случай на равенство между Иран и САЩ (също в 21 часа).

Азиатците са с 3 точки и същата голова разлика като Уелс (минус 2 гола), а Щатите са с 2 т.

Ако обаче другиата среща завърши с победа на някой от двата съперника, Уелс ще се нуждае от успех с 4 или повече гола. Това би изхвърлило Англия от играта.

САЩ отпада при всякакъв друг резултат, освен победа над Иран.

А азиатският представител ще мине в елиминациите при равенство, ако Уелс не спечели, и при победа, без да се съобразява с другия мач.

Двубоят на иранците и американците е натоварен с далеч повече от футболен заряд. 

21 часа Уелс - Англия (БНТ 1 и БНТ 3)

21 часа Иран - САЩ (Диема и Диема спорт 3).