Ясен Петров остава селекционер на националния отбор по футбол, съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Подписването на нов договор от специалиста не бе поставяно под въпрос в последните седмици, но се очакваше той да получи договор за две или три години. Контрактът му ще е само за една.

"Ясен Петров остава треньор на националния отбор, активирахме клаузата в неговия договор за още една година. Ще остане начело на отбора най-малко до края на Лигата на нациите. Основната цел пред селекционера, поставена от Изпълкома, е първо място в групата на Лигата на нациите", каза Борислав Михайлов.

Петров е начело на България от януари 2021 година, като за периода постигна четвърто място в групата от световните квалификации.

Под негово ръководство националният ни отбор записа три победи, четири равенства и шест загуби.

За България Предстоят европейски квалификации, както и издание на Лигата на нациите, която се явява втори шанс за класиране на първо голямо първенство от 2004-а насам.

Първият официален мач на България за годината е на 2 юни (у дома срещу Северна Македония в Лигата на нациите), като е вероятно в края на март да играем поне една контрола около датите за баражите за Мондиал 2022.