След два сезона извън елита, отборът на Монтана се завърна със зрелищно 3:3 срещу Арда.

Противно на всички очаквания, двата тима сътвориха страхотен и драматичен мач с шест гола, обрат и множество опасни атаки към двете врати.

Новакът Монтана, воден от опитния треньор Никола Спасов, показа доста приятен футбол и даде заявка, че в никакъв случай няма да играе ролята на аутсайдер в първенството.

На стадион "Огоста" домакините успяха да обърнат мача от 0:2 до 3:2, но в последната минута на мача допуснаха изравнителен гол.

Въпреки доброто начало на мача и атакуващият футбол, който монтанчани показваха, те допуснаха два нелепи гола само в рамките на минута.

В 33-ата Емил Мартинов подаде на оставения непокрит Милен Желев, който противно на логиката изведе Арда напред в резултата.

Това обърка играчите в синьо, които веднага след изпълнението на център подариха топката на противника, а това доведе до нов гол.

Този път Милен Желев се отчете с асистенция, като подаде на Светослав Ковачев, който вкара с помощта на рикошет. Малко след втория гол над Монтана се изсипа проливен дъжд, който затрудни играчите, но пък не уби желанието им за атакуващ и атрактивен футбол.

Шоуто на стадион "Огоста" продължи и през втората част, която започна по мечтан начин за домакните. По подобие на Арда, те успяха да вкарат два гола в рамките на минута и изравниха резултата.

Снимка: БТА

В 47-ата минтуа Тони Тасев стреля от фаул, а рикошетът в стената се превърна в пас, след който Преслав Петров намали.

Веднага след изпълнението на център играчите на Монтана откраднаха топката, а Николай Цветков пусна отличен извеждащ пас към Борислав Балджийски, който изравни.

10 минути преди края на мача Монтана достигна и до мечтания трети гол, който изглеждаше, че ще се окаже победен.

Лошо изчистена топката от отбраната в червено се озова в непокрития Владимир Айтов, който с диагонален шут донесе пълния обрат.

И когато Монтана усещаше успеха, финалният натиск на Арда даде резултат. Гостите от Кърджали центрираха в наказателното поле, а в купа от играчи Преслав Петров не се ориентира и си отбеляза автогол.

Драмата можеше да е пълна, защото в последните секунди Радослав Димитров пропусна да донесе успеха за Арда, пропускайки чудесна възможност.

Все пак зрелището си заслужаваше, а новият сезон в Първа лига ни подари 10 гола още в първите два мача.