Минута след последния съдийски сигнал на дербито за върха между Лудогорец и ЦСКА, от лагера на "червените" публикуваха интересна позиция.

Тя се появи на фейсбук страницата на клуба, като гласи следното: "БФС. ВАР. Куфарчета. Юноши. ОПГ. ПП. Няма да се предадем!"

Със сигурност позицията е свързана с претенциите към главния съдия Георги Кабаков, като такива имаше и от двата лагера.

Изразиха ги кактро треньорът на домакините Ивайло Петев, така и този на гостите - Саша Илич.

Първи пред камерите застана Петев, който определи неотсъдената дузпа срещу Игор Тиаго през втората част като "срам пред очите милиони".

"За футбол не мога да говоря, защото нямаше чак толкова много футбол. Нервите преобладаваха. Две изключително груби грешки при головете на ЦСКА. Учудващо е такива опитни футболисти в сърцето на отбраната да допуснат толкова груби грешки. Може би равенството е справедливо.

Имахме една ситуация, която доста вгорчи всички привърженици на футбола. Не само аз, но милиони видяха, че това е дузпа и червен картон. Не може да избуташ 80-килограмов нападател и това да не е дузпа. Той не пада сам. Но нека да тежи на съвестта на съдията и този на ВАР", заяви Петев.

Претенции към съдийството имаше и Саша Илич, като неговите бяха свързани със ситиация още преди откриващия гол, когато Тобиас Хайнц бе съборен в наказателното поле на Лудогорец.

Тогава, както и при ситуацията с Тиаго в края на мача, реакция от Георги Кабаков не последва, а Илич сподели:

"Изключително доволен съм от начина, по който игра моят отбор. Изключително агресивното поведение на моя отбор ми хареса, скромното ми мнение е, че бяхме по-добри от Лудогорец. Равенство, чакат ни три тежки мача, както нас, така и Лудогорец.

Емоционален човек съм и емоционално водя мачовете, някои неща не са ми ясни - например как до 20-ата минута в такъв мач получихме три жълти картона.

Винаги се опитвам да гледам реално. Да, имаше ситуация, които ВАР трябваше да прегледа за дузпа на Лудогорец, но имаше и две такива за ЦСКА. ВАР трябва да се справя със своите задължения. Отборът на Лудогорец е много добър, с много добър треньор, обича да владее топката, на това можем да се противопоставим като бъде агресивни. От друга страна за тези 20 минути получихме три жълти картони, които не заслужавахме и това лимитира футболистите, които започват да внимават. Да не говорим повече за съдията".