Стивън Джерард направи изказване, което идва в деликатен момент по отношение на ваксиниране, тестване и евентуално отлагане на мачове в Англия заради серия положителни резултати с ковид.

Днес отпадна двубоят Брентфорд - Манчестър Юнайтед от Висшата лига, който е втори отложен по такъв повод след Брайтън - Тотнъм, който трябваше да се играе в неделя.

Докато ръководителите на първенството се надяват случаите да не се увеличат и да не се разпространят из всички отбори, легендата Джерард каза своето мнение по отношение на това дали е важно футболистите да са ваксинирани.

"Ясно е, че в един момент това ще е главен фактор при скаутинга на играчи - призна мениджърът на Астън Вила и дългогодишен капитан на Ливърпул и Англия. - В модерната игра, преди да вземеш играч с трансфер, гледаш буквално всеки детайл. Не говоря само за футболни качества, а за среда, образование, манталитет, както и за здравната ситуация около него.

И е ясно, че решенията за привличане на играчи ще зависят и от това дали са ваксинирани. Няма как да е обратното при обстановката, в която живеем вече близо две години.

Не мога да кажа дали аз бих купил или не играч, който не е ваксиниран. Не е редно, защото това са хипотези и не сме изправени пред конкретна такава ситуация."