Крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман претърпя лека сърдечна операция, но се очаква да не бъде извън терените повече от 2 седмици. Това съобщи треньорът на баварците Юлиан Нагелсман.

Френският национал, който влезе като резерва в края на мача с Барселона в Шампионската лига, спечелен с 3:0, ще поднови тренировки през следващата седмица.

"Той имаше леко нарушение на сърдечния ритъм, малък проблем", разкри Нагелсман на виртуална пресконференция. "На моменти не му достигаше въздух, което го накара да се подложи на операцията. Оперираха го вчера", каза треньорът.

"Във вторник ще започне кардио тренировки и няма да отсъства повече от седмица и половина-две. Не е сериозно. Много хора имат този проблем. Той се чувства добре, няма болки", добави Нагелсман.

Шампионът Байерн ще играе срещу новака Бохум в събота, след впечатляващия си успех над Барселона.

"Не чувствам, че трябва да мотивирам играчите си", каза Нагелсман. "Във всеки мач трябва да постигаме целите си. В Бундеслигата засега не сме на мястото, на което трябва да бъдем, втори сме", припомни той.

"Няма значение кой е съперникът ни, ако всеки път достигаме до лимита си и точно това ще се опитаме да направим в събота. Целта ни е трите точки", завърши Нагелсман.