В българския национален отбор се обединиха около мнението, че поведението на тима в първите минути в световната квалификация срещу Швейцария е недопустимо.

Нашите допуснаха три попадения в първите 13 минути и след това върнаха гол, но твърде малко и твърде късно.

Най-негативното мнение бе на бившия национал Емил Костадинов, който каза, че не е видял нищо положително в играта ни:

"Не видях нищо положително за нас в този мач. Тези три гола в първите 15 минути объркаха тотално всичко. Второто полувреме имаше нещо, но като резултат и игра - доста слабо. Имаше желание, но в крайна сметка паднахме с 1:3, а това е лош резултат. Ясен Петров знаеше в какъв момент поема, групата е много трудна. Той нямаше време за нищо, има още доста мачове и ако треньор и играчи станат едно, може да има добри резултати. Уставът на БФС е такъв - трябва да се съобразим с него. Ще има извънреден конгрес това лято и избраното ръководство ще управлява до редовния през 2022-а."

Капитанът Георги Костадинов видя положителното в представянето ни:

"Не, това от първото полувреме не трябва да е нашето лице. Трябва да изглеждаме както през първите 15 минути на второто полувреме, когато бяхме агресивни, близо до хората. Трябва ни преди всичко самочувствие, да си вярваме и да си говорим. В първите 15 минути на мача не бяхме ориентирани, а през второто полувреме показахме и се видя, че можем да играем". На въпрос дали България е отстъпила битката в средата на терена, капитанът на нашия тим отговори: Самата ни система на игра е така направена, че предполага, че те ще имат повече хора в тази зона. А техните играчи имат и по-висока индивидуална класа. И поради тази причина си говорихме, че трябва да си помагаме. Но класата на Швейцария наистина е много висока.

Даниел Димов, който дебютира днес:

"Наистина не трябваше да допускаме три гола в рамките на 13 минути, но ги допуснахме и така се разви мача. Доста бързо получихме головете. Стъписа ни това в първите минути. Но е похвално, че успяхме да задържим. И през второто полувреме показахме как трябва да противодействаме. Това е мач с две лица за нас. Не бих казал, че прекалено ни липсва самочувствие, просто стечение на обстоятелствата. Освен това, както аз, така и други момчета сме нови в отбора. Има нов треньор, играем нова схема, вке още се сработваме. Само след два мача имаме нов мач и трябва да се възстановим, да си изчистим главите и да сме така настроени, че да се противопоставим на следващия ни съперник Италия.