Заглавието "Англия 6 - Расизъм 0" е достатъчно обидно след разгрома, който ни нанесоха играчите от Острова в понеделник вечер в София. Но приемаме, че идвайки от британския вестник "Дейли Мейл", донякъде е очаквано.

И все пак, отзивите в днешните медии не само в Лондон, а и в цяла Европа, не са изобщо приятни за четене.

"Скандална вечер в евроквалификциите", отбелязва германският "Билд" и акцентира върху прекъсванията на мача, а не върху играта и резултата.

"Английските играчи станаха жертва на расистики обиди в България", отбелязва френският "Екип".

"Вечер на проблеми в София - расистки скандирания и нацистки поздрави срещу англичаните. Те победиха с 6:0", е заглавието на румънския "Газета Спортурилор".

В съседна Сърбия също са крайни в оценките си.

"Расизъм и черни качулки. Скандал", коментира "Блиц" от Белград.

Италианската спортна Библия "Гадзета дело спорт" не е много различна в подхода: "Прекъснаха България - Англия за расизъм", тръби вестникът.

Естествено, най-крайни са заглавията в английските медии.

"Изхвърлете ги", призовава "Мирър", като вплита в заглавието си българския трибагреник. Наказанието ще е огромно, но чак да ни изхвърлят...

"Отвратително", в една дума ни заклеймява "Дейли Телеграф".

Нападателят на англичаните Рахийм Стърлинг пък директно атакува в Туитър Красимир Балъков, българския селекционер.

След изказването на нашия треньор, че не е чул расистки обиди в мача, Стърлинг е публикувал снимка на Балъков и текст: "Не съм сигурен в това, шефе..." Ирония.

Маркъс Рашфорд, друг нападател на англичаните, похвали специално Ивелин Попов. Капитанът на България на полувремето остана да говори с хора от трибуните, за да опита да свали напрежението.

"Трябва да си куражлия да го направиш - коментира Рашфорд. - Поздравявам го, не всеки има смелост да застане там в такъв момент."