Легендарният треньор на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън напусна "Олд Трафорд" през 2013 година.

Шотландецът взел решението да се пенсионира, след като последователно два звездни трансфера пропаднали - първо на Гарет Бейл, а после и завръщане на Кристиано Роналдо.

Това разказа Патрис Евра, който игра в Юнайтед от 2006 до 2014 година. По думите му Фъргюсън е бил "99% сигурен, че Кристиано ще се върне в отбора".

"Две седмици преди да се откаже ми каза, че ще бъде начело на Юнайтед още 10 години. Медиите бяха започнали да спекулират, че това ще бъде последния му сезон. После ми каза, че е на 99% сигурен, че Кристиано Роналдо и Гарет Бейл ще дойдат при нас, за да спечелим отново Шампионската лига", казва Евра при включването си в официалния подкаст на Юнайтед. 

"И ако трябва да бъда четен, говорих с Кристиано и той потвърди, че е казал "да" на Фъргюсън и се връща", добавя френският краен защитник. 

"Две седмици по-късно бяхме в съблекалнята. Когато пристигнах на тренировъчната база и видях всичките камери веднага си помислих, че се случва нещо голямо. Може би някой е сгафил и ще има проблеми.

Казаха ни да изчакаме, защото треньорът иска да говори с нас. После се извини и каза, че трябва да се пенсионира, защото съпругата му има нужда от него", продължава Евра. 

Фъргюсън се е извинил специално на Робин ван Перси и Шинджи Кагава, които тъкмо са били пристигнали в отбора.

Шотландецът спечели общо 37 трофея с Юнайтед, включително 13 титли в Англия и 2 в Шампионската лига.