Фойерверки в 2 часа след полунощ събудиха всички гости в хотел в Северен Лондон, след като група фенове на Арсенал заредиха пиротехниката около сградата.

Зарята е продължила няколко минути, като е предизвикала и идването на полиция, а повечето гости са се оплакали на рецепцията на хотела.

Причината за акцията е ясна - да се наруши съня и да се стресират играчите на Манчестър Сити, които във вторник вечер играят с Тотнъм решаващ мач на върха в класирането.

Ако не спечелят, Арсенал става огромен фаворит за титлата, защото ще влезе в последния кръг с аванс пред "гражданите".

Но инициативата определено е провал. Защото звездите на Сити не са били в хотела.

Информацията на феновете не е била грешна - това е място, където отборът от Манчестър често отсяда преди големи мачове в Лондон. Но този път Пеп Гуардиола е решил друг подход и тимът му отпътува за столицата рано сутринта в деня на срещата със самолет.

Сити ще има престой в хотел след двубоя, като обаче тогава смисъл от подобни нощни акции просто няма да има.

Тотнъм - големият враг на Арсенал, е в особено деликатна ситуация преди мача днес. Феновете масово не искат отборът им да бие или да направи реми, за да не "връчи" титлата на вечния съперник.

Но играчите и мениджърът Андже Постекоглу са мотивирани да бият, защото победата ги оставя в играта за четвъртото място преди последния кръг (сега изостават на 5 точки от Астън Вила).