Казусът с Кристиано Роналдо, който се превърна в истински хит и обект на подигравки в социалните мрежи, най-после приключи, поне що се отнася до официалната статистика.

Световната футболна централа ФИФА, както и компанията за спортна екипировка "Адидас", която е производител на топката за Мондиала, официално се произнесоха, че португалската суперзвезда не е автор на гола.

Припомняме, че във вчерашния мач между Португалия и Уругвай, Бруно Фернандеш центрира към Роналдо, който скочи и опита да играе с глава, а топката влетя във вратата. В първия момент сякаш голът бе на Кристиано, заблуди ни и неговата радост, но повторенията показаха, че той всъщност не докосва топката.

Разбира се, зевзеците в социалните мрежи не спряха цял ден да се подиграват на Кристиано, а дори се стигна до ситуация, в която Португалската федерация опита да убеди ФИФА, че именно Роналдо е вкарал гола.

IMU сензорът, който е имплантиран във всяка топка за Мондиала и изпраща сигнали към компютър, който измерва полуавтоматичните засади, не е отчел контакт при летежа си към вратата.

Това на практика слага край на спекулациите и отсъжда, че Бруно Фернандеш е автор на гола.

Интересно е дали все пак Португалската федерация ще изпълни заканата си да предостави доказателства, че именно Роналдо е автор на гола.