Хитът на сезона в Първа лига - ФК Крумовград, ще се премести и няма и повече да използва за свой дом тренировъчната база на Ботев в пловдивския квартал Коматево, пише "Dsport.bg".

През настоящия сезон, който бе дебютен за тима в елита, Крумовград на практика си бе пловдивски отбор, защото всички играчи живееха и тренираха в града, а също така играеха и домакинствата си на база "Никола Щерев-Старика".

Тази практика обаче ще спре след края на този сезон, който новакът противно на всички очаквания ще завърши на престижното шесто място.

Това обаче не означава, че Крумовград се завръща в истинския си дом в сърцето на Родопите, където въпреки плановете за модетен и отговарящ на изискванията стадион, такъв все още няма.

Към момента се обмислят три варианта, като единият е оставане в Пловдив, но използването на "Лаута", както и на тренировъчната база на Локомотив за тренировки.

Според информациите, Христо Крушарски е изразил готовност да предостави "Лаута" на ФК Крумовград, като това разбира се ще се случва срещу определен наем.

Другите варианти пред клуба са Стара Загора и Пазарджик, като ще се преговаря с двете общини за съвместно използване на стадиона заедно с местните Хебър и Берое.

Припомняме, че още преди година желанието на ръководството бе да използва градския стадион в Кърджали, който щеше да е най-удобен както за клуба, така и за феновете от града заради близостта на областния център с Крумовград.

Отказът на Арда обаче предизвика скандал между двата родопски клуба и остра размяна на декларации с най-различни обвинения.