Флорентино Перес продължава да се оплаква в интервюта за проваления прокт за европейска футболна Суперлига.

Президентът на Реал (Мадрид) се оказа основният мозък зад идеята, както и човекът с най-силно желание тази футболна реформа да се случи.

Той директно обвини отбора на Манчестър Сити, че пръв е започнал да "мъти водата" около проекта, а шефовете на клуба никога не са били докрай убедени в желанието си да участват. Именно "гражданите" бяха първият клуб, който официално се оттегли от проекта, само 48 часа след обявяването му.

"Имаше един от шестте английски отбора, който не проявяваше особен интерес към Суперлигата и който започна да заразява останалите. Собствениците на Манчестър започнаха да манипулират, че ще сложим край на Лигата", сподели той.

В същото време стана ясно, че отказът от Суперлигата няма да е безплатен за нито един от клубовете, защото те са били подписали предварителни договори.

Сумата разкри президентът на Арсенал, който призна, че всеки клуб ще трябва да плати по 9 милиона евро за действията си. Десетте официално отказали се клуба до този момент ще съберат глоба от 90 милиона евро, но не се казва на кой ще бъде платена тя.

Самият Флорентино не подмина и този върпос, но той заяви, че е напускал Суперлигата, за да плаща глоби.