Франция и Дания прекрачиха лесно и спокойно в осминафиналите на Световното първенство в мач, който бързо всички ще забравим - 0:0.

За съжаление по каприз на програмата, този мач се игра на "Лужники", където бе откриването и ще видим финала на Мондиала. Стадионът не заслужаваше да стане арена на такова "зрелище"... Първото нулево реми на Световното първенство дойде в мач №37 на турнира.

Преди мача бе ясно - Франция е твърдо на върха в групата с реми, Дания се класира пак при равенство. И отборите решиха, че е по-добре да не рискуват и да изиграят двубоя без рискове.

Снимки: Getty Images

Особено след като Перу рано поведе в другия мач срещу Австралия и на практика извади от играта и "кенгурата", които теоретично можеха да изместят датчаните.

Освиркванията от трибуните започнаха около края на първото полувреме, а кадри показаха сред публиката и дремещи зрители. Удобно място е "Лужники" за следобедна дрямка.

В събота, 30 юни, французите ще се изправят в Казан срещу втория тим в група D, където развръзката се чака довечера (Хърватия, Нигерия, Исландия или Аржентина).

Снимки: Getty Images

Ден по-късно в Нижни Новгород Дания ще има за съперник победителя в същата група - някой измежду Хърватия и Нигерия.

До уикенда и елиминациите този мач от днес вече ще бъде забравен. Всъщност, още утре вероятно няма да го помни никой дори в Дания и Франция.

И по-добре.

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images