В уикенд, в който по целия свят спортисти почетоха паметта на легендата Диего Армандо Марадона, една футболистка демонстративно отказа да го направи.

24-годишната испанка Паула Дапена от отбора на Виахес Интериас категорично отказа да е част от минутата мълчание преди приятелския мач срещу Депортиво Ла Коруня.

По време на минутата Дапена седна на терена и се обърна демонстративно с гръб, докато нейните колежки бяха изправени в чест на аржентинския футболист, който почина на 60.

"Колегите ми ме гледаха и ми се смееха, защото знаеха, че няма да спазя обичая. Отказвам да почета с минута мълчание изнасилвач, педофил и насилник. За да си футболист, първо трябва да си човек с ценности, не стига само талантът, който ди е даден", отсече Паула след мача.

Тя отбелязва, че само преди три дни е бил денят за борба с домашното насилие срещу жените, но по този повод не е имало минута мълчание.

Дапена е известна сред съотборничките си като жена с изявени феминистки възгледи и те не са изненадани от нейната реакция.