Кристиано Роналдо имаше голяма вечер във Вилнюс, като наниза четири гола за Португалия в един мач. Европейският шампион победи като гост Литва с 5:1, с което затвърди отличен няколкодневен тур - в събота португалците разбиха с 4:2 и Сърбия насред Белград.

Роналдо откри в 7-ата минута от дузпа, но в края на полувремето Андрискевичус изравни и след първата част имаше паритет - 1:1.

Само за 15 минути обаче в средата на второто полувреме, шоуто с марка "Роналдо" разтърси литовците. Кристиано наниза три попадения в 61-вата, 65-ата и 76-ата минути, като първото от тях спокойно може да се пише поне на 50 процента за вратаря на домакините Сеткус.

Фактите са обаче, че суперзвездата с пет "Златни топки" има вече страховитите 93 гола за родината си. Той е втори във вечната ранглиста по попадение с национален екип, като пред него е само иранецът Али Даей със 109.

Тези 16 гола, не се съмнявайте, са една от оставащите цели на винаги амбициозния Роналдо в кариерата му. Неговите 93 са дошли в 160 мача за родината, докато Даей е нанизал своите 109 в 149 участия с иранския екип.

Оказа се, че Кристиано е вкарал попадения на 40 различни национални състави! Сред разплаканите обаче не е България - не знаем дали това е повод за гордост или...?

По пет пъти е наказвал Армения, Андора, Латвия и Швеция. По 4 пъти са страдали литовците, Унгария, Фарьорски острови, Естония и Холандия.

Сред останалите, получавали гол от Роналдо на национално ниво, са Испания, Русия, Белгия, Аржентина, Хърватия, Сърбия, както и ... Северна Корея.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16408454/0131/bg