https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16408450/0131/bg

Гарет Саутгейт се оказа прав - Косово е по-сериозен съперник за Англия от България в момента, в нашата квалификационна група за Евро 2020. Селекционерът на "трите лъва" предвиди това между мачовете на водения от него отбор срещу нашите и косоварите.

Във вторник вечер Англия победи с 5:3 младата футболна страна, като изпита много по-сериозни проблеми, отколкото при 4:0 над България в събота. Косоварите играха смело, нападаха здраво, допускаха голове, но и вкарваха.

Те поведоха в 34-ата секунда чрез Валон Бериша, възползвал се от кошмарна грешка на Майкъл Кийн. Феновете им бяха шумни и доволни в Саутхемптън, но следващите 45 минути се оказаха тежки за наперения отбор от Косово.

Англия вкара пет пъти до края на първото полувреме - Рахийм Стърлинг изравни, после два пъти даде асистенции на Джейдън Санчо и веднъж на Хари Кейн, а Мержим Войвода си вкара и автогол. Това бяха страховити минути, в които отборът на Саутгейт игра най-силния си футбол в квалификациите, особено при няколко контраатаки в пространство.

След 5:1 на полувремето, мнозина биха хвърлили кърпата. Не и Косово. Два бързи гола донесоха намаляване на разликата до 3:5 още в 55-ата минута. До края Англия имаше поне 5 чисти ситуации, Хари Кейн изпусна дузпа, Стърлинг удари греда... Но и гостите не се отказваха, атакуваха и опитваха.

Чехия удари Черна гора като гост с 3:0 и отново е в играта за първите две места в нашата група А. Наесен чехите приемат и Косово, и Англия.

Последни сме ние - само с 2 точки.

Други резултати от вторник вечер в европейските квалификации:

Група В

Литва - Португалия 1:5

Люксембург - Сърбия 1:3

Група Н

Франция - Андора 3:0

Албания - Исландия 4:2

Молдова - Турция 0:4.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/61380/0731/bg