Техническият директор на футболния съюз Георги Иванов използва БТА, за да отговори на множеството коментари, които породи с вчерашното си изказване. Гонзо обясни ситуацията като "неразбиране на думите му от някои медии" и подчерта, че цялостно става дума за вадене от контекст.

Ето и днешното му изявление към футболната общественост:

"Принципната ми позиция е ясна - в българския национален отбор трябва да играят футболисти с български произход и българско самосъзнание, независимо дали са родени в страната или не. Заставам зад думите си, че желанието ми е да гледам България с български играчи и вярвам, че футболната общественост ще се съгласи с това.

Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни начини, особено когато е извадена от контекста, но за мен е важно да се направи разлика между клубни и национални отбори. Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от цял свят - нещо, което и аз съм правил като директор, в националните става дума за кауза, която няма как да бъде купена или подправена", заяви Иванов.

Запитан дали думите му касаят и футболисти, които не са продукт на българските школи, техническият директор на БФС подчерта:

"В никакъв случай! Както знаете, в националните отбори вече играят състезатели, израснали в чужбина, като например дори в момента се стараем да оформим документите на Лукас Петков от Бундеслигата. Има и още доста играчи, които имат български корени, и които наблюдаваме.

Всички те са добре дошли, защото са наясно какво означава България, а и съм убеден, че българската публика ще ги приеме. Тъй че категорично не става въпрос за расово или етническо разграничение, а за момчета, които разбират стойността на националната фланелка", завърши бившият централен нападател.