Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за първи път след бомбастичните обвинения към клуба му в над 100 финансови нарушения, които заплашват мястото на тима във Висшата лига.

Испанецът е на мнение, че това, което се случва в момента, е идентично с обвиненията на УЕФА, за които Сити бе оправдан и не понесе сериозно наказание.

Гуардиола е убеден в невинността на Сити и каза, че ако все пак се стигне до наказание и сваляне на клуба в по-ниска дивизия, то той отново ще се качи във Висшата лига.

"Вече сме били обвинявани. Това, което се случи тази седмица, е същото, което се случи с УЕФА. Сега просто сме единствено обвинени.

Клубът вече доказа, че е напълно невинен. Защо да не вярваме в същото? Засега са само обвинения. В момента всички останали 19 клуба във Висшата лига ни обвиняват без да имаме възможност да се защитим. Нашите хора обясниха всичко в последните три, четири години. Знаете коя страна заемам.

Хубаво е, че живеем в страхотна страна, в която всеки е невинен до доказване на противното. Не знам какво ще се случи. Когато УЕФА ни обвини, имахме възможността да се защитим.

Ако се окаже, че сме виновни, ще си понесем последствията. Обвиненията са същите като тези от УЕФА. Информацията е същата. Трябва да идем в Лига 1, може би в конференциите. Били сме там. Дори и да ни пратят там, ще се върнем. Но трябва да се изчака.

Аз оставам лоялен към моите хора. Клубът говори с мен, но не съм разговарял с играчите по темата. Просто тренираме за мача с Астън Вила. Невъзможно е някой да ни отнеме големите моменти през годините. Съдът ще реши какво се случва, но аз съм напълно убеден в нашата невинност. От ден първи, в който Абу Даби взе правата върху клуба, е по този начин.

Същото се случи и с УЕФА и всички говореха за това всеки ден. Ние просто се фокусираме върху играта на игрището. Процесът е дълъг и не знам как ще завърши. Аз няма да напускам този пост, мога да ви уверя. Искам да остана повече от всякога. След толкова години във Висшата лига, не ми се ходи другаде.", заяви Гуардиола.

Сити домакинства на Астън Вила в неделя от 18:30 часа, като се опитва да съкрати разликата с лидера Арсенал, която в момента е пет точки с изигран мач повече.

Междувременно мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също бе запитан на пресконференцията си за обвиненията към Сити и бе категоричен, че няма да отговаря на въпроси по тази тема.