Абсурдите около Мондиала в Катар продължават, като три месеца преди неговия старт домакините за втори път обмислят промяна на откриващия мач.

По традиция от 2006-а, страната домакин автоматично отива в първата група "А" и съответно играе в откриващия мач. Нещо, което Германия, ЮАР, Бразилия и Русия изпълниха.

Тегленият жребий отреди, че Катар ще изиграе дебютния си първи мач на Мондиал срещу Еквадор, но ден след тегленето, домакините странно решиха да променят нещата.

Тъй като по програма първенството ще започне на 21 ноември с мач на обяд, организаторите изтеглиха двубоят на Катар за по-гледаемото време вечерта, което го направи и трети в програмата.

Сега обаче се готви нова промяна, като идеята е стартът на Мондиала да се измести с ден по-рано. Така шампионатът на планетата ще започне на 20 ноември, с вечерен мач между Катар и Еквадор.

Информацията съобщиха медиите в Еквадор, позовавайки се на своята федерация, която е получила официално запитване дали е съгласна на подобна промяна.

Все още не е ясно как тази промяна ще се отрази на втория ден на Мондиала. Единият вариант е срещите там да си останат три, но с изместване на програмата назад и премахването на обедния мач.

Така Сенегал - Нидерландия ще бъде от 16 часа местно време, Англия - Иран от 19, а САЩ - Уелс от 22 часа.

Съществува вариант трите мача да си останат по предварителна програма, като просто ще остане дупка на мястото на изместения мач на Катар, който бе трети в програмата за деня.