Медиите в Хърватия продължиха с критиките си към съдийството и днес, вече часове след полуфинала срещу Аржентина, когато емоциите трябваше да са поутихнали.

Реакциите обаче продължават да са в същия тон, а той е насочен към ФИФА и въпроси около дузпата, с която Аржентина успя да поведе в резултата, преди да спечели с 3:0.

Претенциите на хърватите са, че наказателният удар е много спорен, а според тях доста странно реферът не е отишъл да прегледа ситуацията на монитора.

Както знаем обаче, реферите са викани от своите асистенти да преглеждат дадена ситуация, само ако се сметне, че е допусната очевидна грешка, каквато в случая няма.

"Аржентина бе по-добра от нас, но защо ФИФА бута Меси към финала", пише водещият сайт "Jitarnji.hr".

В материала се изтъква, че аржентинците са си заслужили успеха, но обстоятелства са могли да бъдат различни, ако реферът не е отсъдил тази спорна според авторите дузпа.

Има и още по-крайни мнения, които директно обвиняват дузпата за провала на хърватския тим. В някои от заглавията се забелязват думи като "поръчка" и "позор".

В същото време стана ясно, че Златко Далич ще продължи да бъде национален селекционер и няма да напуска поста. Разбира се, никой в Хърватия не мисли за неговото уволнение, но имаше слухове, че самият той може да потърси промяна.

Той обаче отрече тези информации и каза, че има договор до 2024-а и ще опита да класира родината си на Европейското първенство в Германия, след като вече изведе "ватрените" до финал и полуфинал в две поредни Световни първенства.