Доскорошният капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън не се е чувствал желан в клуба и това е била причината да напусне в посока Ал Етифак. В Саудитска Арабия той играе за легендата на мърсисайдци Стивън Джерард, както и за колосална заплата - близо 820 000 евро седмично.

"Ако някой от Ливърпул ми беше казал - "Искаме да останеш", тогава нямаше да водим този разговор в момента. Не го казвам с цел да излезе така, че са ме накарали да си тръгна, но в нито един момент не се чувствах желан. Никой от клуба не искаше аз да остана", каза английският полузащитник в интервю за The Athletic.

Хендо допълва, че трансферите на Доминик Собослай и Алексис МакАлистър са го навели на мисълта, че ще има значително по-ограничено игрово време и няма да се чувства сигурен за позицията си. Националът на Англия допълни, че парите по никакъв начин не са били основната мотивация за преминаването му в Про лигата на Саудитска Арабия.

"Хората може и да не ми повярват, но в кариерата ми досега парите никога не са били основна движеща сила", споделя още той.

Футболистът получи и критики от LGBTQ+ обществото в родината си за трансфера в Саудитска Арабия, където подобни виждания са незаконни.

"Не съм имал намерение да наранявам никого. Винаги съм искал да помагам на различни каузи и общности. Грижа ме е за всички каузи, в които съм бил намесен. А да чуя, че съм обърнал гръб на хората, наистина ме боли.

Хендерсън допълни още, че има приятели и роднини, които са част от LGBTQ+ общността и подобни твърдения са го обидили още повече.

В четири мача за Ал Етифак досега той има две асистенции.