Андрей Гълъбинов бе с голяма заслуга за победата на Специя с 4:2 над Рома, осигурила на отбора продължаване напред в следващата фаза на Купата на Италия. Българинът отбеляза един от головете и асистира за друг, а статистиците посочиха, че той е бил сред най-ефективните играчи в Рим при триумфа на отбора от Лигурия.

И така.. Гълъбинов и Специя отидоха в Рим, победиха Рома и… видяха папата. Да, футболистите на елитния тим бяха приети от папа Франциск и вероятно до края на живота си ще помнят тези два невероятни дни.

“Първо - поздравления! Защото играхте добре! Поздравявам ви! В Аржентина танцуваме танго, което е с ритъм 2/4, а вие сте с 4:2”, пошегува се аржентинецът с играчите на Специя, а след това ги похвали, че чрез спорта дават добър пример на подрастващото поколение.

“Харесва ми да виждам отдадеността на младите хора към спорта. Спортът е чудо. Спортът вади най-доброто от нас и носи благородство”, добави още той.

Така след победоносната вечер на “Олимпико” и благословията на папа Франциск, новаците в елита вероятно ще бъдат още по-мотивирани в оставащите им битки през сезона. Тимът на Гълъбинов играе за първи път в историята си в Серия “А” и към момента е на тринадесето място след 18 изиграни кръга.

Българският нападател, който се завърна в игра след дълга пауза заради контузия, има три гола в четирите шампионатни мача, които е изиграл досега.