Повторният престой на Гарет Бейл в Тотнъм започва да прилича на този в последните му сезони в Реал Мадрид.

Уелската суперзвезда, който играе под наем при "шпорите", все по-често остава извън състава на Жозе Моуриньо, като бе неизползвана резерва и във вчерашната победа с 3:1 над Шефийлд Юнайтед.

Наскоро в официалната телевизия на Тотнъм се появи видео, в което Моуриньо се оплаква заради своя възпитаник: "Искаш ли да останеш тук? Или искаш да се върнеш в Реал и да не играеш футбол?".

Португалецът далеч не е доволен от влагането на Бейл и това е причината да не го пуска в състава. Уелсецът игра в Лига Европа, но за първенството има едва 161 минути, като само веднъж започна като титуляр.

Английските медии съобщават, че Специалния изобщо не е настоявал за взимането на Бейл в състава, тъй като вярва, че има достатъчно опции на крилата.

След края на мача с Шефийлд Юнайтед, Жозе засипа с похвали автора на третия гол Тангуй Ндомбеле, като мнозина счетоха, че думите му индиректно засягат именно Бейл. Френският халф бе в положението на уелсеца, но с повече труд в тренировките успя да се върне в титулярния състав.

"Имам достатъчно опит и знам кога играч не играе добре. Това е негова отговорност. Когато играч обърне нещата и започне да се представя на най-високо ниво, също е негова отговорност. Това е пример, че вратата за него винаги е отворена.

Когато играч не играе, той трябва да разбере защо и да опита да мине през тази врата въпреки трудния си период. Ндомбеле разбра това. Голът му беше фантастичен, но не това ме интересува. Радва ме представянето му, което беше прекрасно", заяви Жозе.