Италианските грандове Интер и Милан последваха примера на английските си колеги и Барселона, като започнаха процедура по оттегляне от Суперлигата.

Късно снощи един по един клубовете от Англия сториха това, а без тях е ясно, че проектът няма как да продължи. Основна роля в действията на отборите от Острова имаха техните фенове, които се обединиха и протестираха.

Подобно нещо направиха и от Барселона, които дипломатично заявиха, че клубът е собственост на феновете и само те могат да решат каква да е съдбата му. А едва ли някой има съмнение какво ще е решението на феновете.

В тази бурна вечер оттеглянето си обяви и отборът на Интер, а по тези стъпки върви и градският съперник Милан.

Все още няма нищо официално от страна на Ювентус, който в лицето на президента си Андреа Аниели бе единот основните архитекти на проекта. На Ботуша веднага се заговори за оставка на Аниели. Нещо, което от клуба отрекоха.

Любопитно и леко куриозно, че във вечерта на разпад на Суперлигата, в "La Repubblica" се появи интервю с Аниели, очевидно взето преди последните турбулентни събития.

В него той обяснява, че Суперлигата е кръвен договор между най-големите в опита им да спасят футбола. Той също така споделя, че проектът е ориса да пожъни огромен успех.

Освен Ювентус, все още реакция няма от отбора на Атлетико (Мадрид), както и от основния играч зад проекта - Реал (Мадрид).

Президентът на Кралския клуб Флорентино Перес бе другият ръководител, който открито говори по темата, като неговата гледна точка бе, че по този начин се спасява футболът.

Снимка: Getty images