Настроението в Испания е приповдигнато и определено има защо. "Ла Роха" е на четвъртфинал на Евро 2024, като макар там да ги очаква Германия, иберийците са повече от оптимистично настроени след втория най-голям резултат на шампионата досега - 4:1 срещу Грузия в осминафиналите. Най-изразителната победа пък бе именно на следващия съперник на "фуриите", след като германците отнесоха с 5:1 Шотландия в откриващия мач на турнира.

Медииите се надпреварват с кое от кое по-гръмки заглавия от първите си страници. Селекционерът Луис де ла Фуенте също трудно скри самочувствието си, а и определено има защо, след като неговите момчета изиграха поредния фантастичен мач и макар да изостанаха с гол от противника си, намериха начин да стигнат до четвъртфиналите, при това по какъв начин само.

"След като се стреснахме... Фестивал!", е челото на мадридския MARCA, който добавя още, че националите са били невероятни в нападение, а черешката на тортата е дошла с фантастичното попадение на Нико Уилямс.

"Германия има проблем!", отчита на първата си страница другото голямо столично издание - вестник AS, визирайки следващия противник на страната на Евро 2024.

Каталунската преса също не губи много време в излишни думи, а се спря на кратки, но пределно ясни заглавия. Mundo Deportivo излезе с лаконичното "Рецитал!" на встъпителната страница на днешния си брой, докато SPORT обяви с малко повечко думи - "Танцуваме към четвъртфиналите!".

Треньорът Де ла Фуенте също трудно скри радостта си, заявявайки следното:

"Резултатът лъже, защото спокойно можеше да вкараме 8 или 9 гола и съответно да бъде 8:1 или 9:1. Те не отправиха удар, а ние си вкарахме автогол. Поздравления за играчите, защото те са тези, които решават трудните ситуации. Сами избират дали трябва да тичат повече или да се пестят, дали да задържат топката или не. Успяхме да запазим спокойствие и да отбележим голове, които можеше да бъдат и повече. Важното е, че направихме още една крачка, с която сме на четвъртфинал и ни даде допълнителна увереност".

Наставникът добави, че всичко е плод на много усилия и здрава работа, като не пропусна да обърне внимание и на следващия съперник - домакините от Германия.

"Те мислят, че вече са спечелили. Но ние сме стъпили здраво на земята и трябва да покажем кои сме. Нямаме друг избор, освен да дадем най-доброто от себе си", обобщи ситуацията Де ла Фуенте.

Четвъртфиналът срещу Германия е от 19:00 часа в петък.