Макар и трудно, футболните колоси Испания и Германия се поздравиха с първи победи на олимпийския турнир в Япония.

Испанците, които бяха смятани за фаворит №1 за титлата, победиха Австралия с минималното 1:0. Подобно на нулевото реми с Египет, Ла Роха отново тотално контролираше мача и владееше топката в 75% процента от времето, но не успяваше да отбележи гол.

Пропуск след пропуск, както и доста минути, в които топката просто се подаваше, без да се създаде нищо сериозно, докато не дойде 81-ата минута на мача. Той получи центриране от Марко Асенсио и с глава заби топката във вратата.

Така след изиграни два кръга, Испания оглави групата с 4 точки, Австралия и Аржентина имат по 3, Египет е последен с 1.

Първи точки спечели отборът на Германия, който също доста по-трудно от очакваното, победи Саудитска Арабия с 3:2.

Мачът бе изключитлено зрелище, но със сигурност очакванията на Бундестима не са били точно такива, особено след инкасираните 4 гола от Бразилия преди дни.

Немците на два пъти повеждаха в резултата чрез Надием Амири и Рагнар Аш, но Сами Алнаджи изравняваше за Саудитска Арабия.

Решителният момент дойде в 75-ата минута, когато Феликс Удуокхай донесе успеха на немския тим.

В тази група Бразилия и Кот д'Ивоар имат по 4 точки, Германия е с 3, а Саудиткса Арабия няма актив.

Със сигурност доста изненадваща бе разгромната победа на Южна Корея над Румъния с 4:0, с която в тази група всички тимове събраха по 3 точки преди последните мачове.

Радостни новни имаше и за домакините от Япония, които победиха Мексико с 2:1 и оглавиха Група "А" с 6 точки, следвани от мексиканците и Франция с по 3 точки, ЮАР е без актив.