Футболните ръководители в Италия непрестанно търсят варианти и възможни дати за подновяването на първенствата.

Страната продължава да е една от най-силно засегнатите от коронавируса, но специалистите смятат, че пикът на заразата е преминал. Така все по-усилено започват разговорите за подновяването на спорта, а първият уикенд на юни изглежда най-вероятната дата за рестарт на първенствата.

Вестник "La Repubblica" информира, че на дневен ред е идеята, всички тимове да бъдат изолирани и събрани само в един град.

Обсъжда се столицата Рим и околностите му, където всеки отбор ще бъде настанен в отделен хотел, а играчите му тествани непрестанно. Те също така ще имат минимален контакт с външни лица.

Мачовете пък ще се играят на "Олимпико", както и 30-хилядният "Фламинино", където мачовете си играе националният отбор по ръгби. Вероятно в помощ ще влязат и няколко по-малки стадиони в околностите.

Възможността да има мачове на малки стадиончета в малки градчета около Рим не е невъзможна, защото така или иначе няма да има феновете. Дали празните трибуни ще са 10 или 80 хиляди, няма никакво значение.

Абсолютно е била изключена вероятността за футбол с фенове. Именно футболен мач между Аталанта и Валенсия в Шампионска лига, отключи Ада в Бергамо, който е и най-засегнатият град в страната.

По последни данни заразените в Италия са 135 хиляди, а смъртните случаи 17 хиляди. От няколко дни обаче броят на новите заразени, както и на починалите намалява, което е позитивен знак.