Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков бе гост в спортния подкаст на Corner.bg и говори с Деян Веселинов и Иван Боянов по темите около клуба.

И особено интересни са нещата, които сподели за отношенията с генералния спонсор, договорите за управление и тези прословути 10 процента, които той взима (или не) от приходите на Левски.

Ето избрано от думите на директора, който скоро няма да е на поста си, след като бе освободен по искане на собственика Наско Сираков.

"Десетте процента в договора за управление - това е костилката, от която започна раздорът.

На втория месец, след като започнах работа в Левски, аз поисках да ида на обяд с Наско Сираков и господин Мило Борисов. Отидохме на този обяд в един много скъп ресторант, но там се говори за всичко, но не и за това, което аз исках - именно тези десет процента.

Казах на Сираков това, а той отговори - "спокойно". Аз казах на Борисов, че няма да продължа да работя за Левски, ако не махнем от договора поне даренията, таксите в школата и членските карти. И след това с една дребна хитрина вкарах и абонаментните карти, които са още 6500 билета за всеки мач.

Те обясниха, че са фактурирани 750 000 лева по този договор, можеше да са двойно...

От генералния спонсор казват - нямало да си ги искат... Но декември месец си поискаха едни 200-300 хиляди лева, дадени като заем на Левски преди моето идване. И за стоки, които също бяха фактурирани, като тогава е имало негласна договорка да не си ги искат.

И си ги получиха.

По Коледа генералният спонсор си прибра задължения от клуба, вероятно са се притеснявали, че "Юнайтед груп" ще влязат като собственик, да не би да не им ги платят, вероятно...

Става въпрос за над 250 000 лева."

Вижте целия разговор с Иво Ивков тук.