На практика е сигурно, че Георги Дерменджиев ще завърши спортната година като селекционер на България въпреки серията негативни резултати.

Треньорът бе "заложен на дузпата" след 1:3 от Унгария, 0:2 от Финландия и 0:1 от Уелс в рамките на 7 дни, които ни оставиха без шансове за Евро 2021 и първо място в групата на Лигата на нациите. Още след първия от трите неуспешни мача, няколко от ръководителите на БФС са искали смяна незабавно.

Но се оказва, че е надделяло мнението за отлагане на такива действия. По всичко личи, че на предстоящото заседание на Изпълкома след седмица, смяна на селекционера няма да се обсъжда. Такава може да има най-рано след конгреса на БФС през декември, който ще бъде официално фиксиран и насрочен на същата сбирка на изпълнителното ръководство на съюза.

Дерменджиев постигна една победа и едно равенство в осемте си мача начело на България, като очевидно ще завърши 2020-а с мачовете срещу Финландия в София на 15 ноември и Ирландия навън три дни по-късно. Но е почти изключено да води националите в повече от тези 10 мача.

Независимо от развитието на конгреса и името на новия президент на футболния съюз, този селекционер не е фаворит да продължи на е на поста.

Вече се заговори и за няколко възможни имена, но засега това са само неофициални информации.

Най-често споменаваното във футболните среди е това на Илиан Илиев, който е треньор на Черно море. Разбира се, дори да се стигне до такива преговори и това да е търсеният от БФС човек, клубът му трябва да даде съгласие той да поеме националния тим.

Спекулира се и с имена като Станимир Стоилов, Стойчо Младенов и Златомир Загорчич, но и тяхното "хвърляне в играта" до момента е само в сферата на слухове и непотвърдени информации.