Капитанът на Партизан Владимир Стойкович се закани днес да върне сръбския си паспорт в шокиращо изказване след края на вечното дерби срещу Цървена звезда в неделя. Мачът завърши 1:1, като гостите се спасиха след спорен гол 18 минути преди края.

Стойкович, който е и вратар на националния отбор на Сърбия, спаси удара на Ричманд Бояке, но реферите прецениха, че топката е преминала голлинията. Нито едно повторение не убеди дали е така, а капитанът на Партизан полудя от гняв.

"Веднага усещам дали е гол или не, дали топката е преминала линията. Имам толкова голям опит, че знам със сигурност - каза 35-годишният ветеран минути след края пред камерите на Arena Sport. - Просто не мога да си намеря място от яд, трябва да си много убеден, че е гол, за да сигнализираш.

Главният рефер не видя, асистентът му не видя, само петият съдия до вратата е видял. И то след няколко секунди! Срам ме е, че съм сърбин! След това, което стана днес, мисля да си върна паспорта и да се махна от тази държава.".

Изказването идва след обвинения от ръководството на Партизан в последните седмици, че на Звезда се помага като цяло в първенството. Типично Балкански страсти, разбира се, при които не е ясно кой крив, кой прав и къде конспирацията пресича пътя си с истината.

"Поведението на Стойкович е за психиатър", отвърна Митар Мъркела, спортният директор на гостите.

Партизан доминираше изцяло в дербито и два пъти гредите спасяваха гостите, а вратарят им Милан Борян (бивш играч на Лудогорец), спаси няколко инфарктни ситуации. Вместо убедителен успех обаче, домакините изживяха разочарование след съмнителния гол за 1:1.

Звезда загуби първи точки едва в осмия кръг, като води с 2 пред Партизан, но има и мач по-малко. Победа за "гробарите" щеше да ги прати на първо място.