Сагата около Килиан Мбапе навлиза в заключителната си фаза. Причината - на 3 септември затваря трасферният прозорец, но се очаква доста преди това да има яснота за бъдещето на френския голаджия, който от седмици тренира самостоятелно, след като бе изолиран от първия отбор за назидание.

Оказва се обаче, че Мбапе не може да бъде принуждаван да тренира самостоятелно или извън групата с футболисти от първия отбор, както е в момента, след 3 септември. Тогава официално затваря трансферният прозорец във Франция и ако клубът продължава да не позволява на нападателя да се готви заедно с първия състав, Мбапе може да потърси правата си в съда.

Основанията за това се съдържат в документ, подписан между съюза на играчите, Лига 1 и Френската футболна федерация. Всичко това означава, че ако остане в отбора, Мбапе ще тренира пълноценно и ще бъде минимум на пейката, като единствено отсъствието му от игра може да бъде обяснявано с решение на треньора Луис Енрике, което трудно може да бъде обяснено със спортно-технически мотиви.

Самият Мбапе пък не си позволява публично да коментира по никакъв начин желанието си да напуска ПСЖ преди изтичането на своя договор, защото така има опасност да загуби оставащите 100 милиона евро, които трябва да получи като бонуси до края на настоящия му контракт, съобщава "Кадена Сер".

Клубното ръководство обаче категорично не смята да държи насила нападателя, като е на финалната права в намирането на негов заместник. Това е португалският национал Гонсало Рамош, който тази сутрин кацна в Париж за подпис. Нападателят направи грандиозен дебют за "мореплавателите" на Мондиал 2022, когато влезе като резерва на мястото на Кристиано Роналдо и заби 3 гола.

На фона на всичко случващо се в ПСЖ пък е любопитна и реакцията на Реал Мадрид. Испанският гранд търпеливо изчаква развръзката, за да форсира привличането на Мбапе.

Според последните информации от "Бернабеу" - очаква се Мбапе да депозира официално желание за трансфер в близките дни, след което да стартират преговорите между ПСЖ и Реал. Досега двете страни разговаряха единствено неофициално, като параметрите по евентуална сделка вече са горе-долу ясни, а сумата със сигурност няма да е под 120 милиона евро.