Душан Керкез е подписал нов договор с Ботев (Пловдив), с което се слага край на спекулациите около треньориския пост на "канарчетата", пише "Dsport.bg".

Макар да спечели Купата на България преди седмица, Керкез все още нямаше договор с Ботев за следващия сезон и бъдещето му бе неясно, а и самият той отказваше да го коментира в детайли.

В крайна сметка със спечеления трофей Керкез си е заслужил новия контракт, като ще продължи да води "канарчетата" и от новия сезон, в който клубът ще участва в турнира Лига Европа.

Босненецът Керкез пристигна на "Колежа" в началото на септември и завари Ботев в дъното на класирането и в много тежка ситуация, но постепенно успя да възроди тима и резултатите вече са факт.

Той донесе Купата на България за Ботев, при това с максимално труден път към трофея, с отстраняване на ЦСКА на полуфинал и победа над Лудогорец на финала.

Заради доста краткото време от края на настоящия сезон до старта на следващия, Ботев ще проведе своята подготовка на родна земя.

Тя ще стартира на базата на клуба в Коматево, а след това ще се премести в Правец, където са планирани контроли с Левски, кипърския шампион АПОЕЛ, както и с израелски тим.