Назначаването на Георги Дерменджиев беше грешка, която трябваше да бъде поправена бързо, призна изпълнителният директор Павел Колев след раздялата с доскорошния старши треньор. Той заяви, че причините са липсата на игрови облик, бавното налагане на юноши на Левски и загубата срещу Берое в петък.

"Основната причина (за решението) е липсата на игрови облик и слабото представяне, загубата срещу Берое. За съжаление, не спечелихме нито един мач на стадион "Георги Аспарухов". Това е проблем за нас. Мачът с Берое е основната причина. Това е", каза той.

"Усещането ни е, че не се получаваше напасване (между отбора и Дерменджиев). В такива ситуации обикновено, за съжаление, жертва е треньорът. Не мисля, че има една конкретна личност, чието търпение е свършено. Най-важното е търпението на феновете да не свърши.

Иначе не може да се отрече, че Георги Дерменджиев даде всичко от себе си и работи професионално. Не мога да кажа лоша дума за него. Проблемът беше бавното адаптиране и вкарване в основния състав на младите футболисти", продължи изпълнителният директор.

"Георги Тодоров е прекарал живота си в Левски и смятам, че това беше най-безболезнената промяна, която можехме да предприемем. Смятам, че отборът не показва потенциала си и целта е да постигнем максимума от точки. Налагането на млади футболисти е цел и пред него", продължи той.

"Има кандидатури, обсъждат се в момента и когато имаме яснота, ще разберете. Петър Хубчев е треньор на националния отбор и като клуб не искаме въобще да бъдем страна. Ако напусне националния отбор, тогава може да бъде опция. С Димитър Димитров съм разговарял няколко пъти през последните три месеца на различни теми. Той винаги е вариант, защото е един от най-добрите български треньори.

И със Станимир Стоилов съм разговарял, но там нещата в момента не са на дневен ред, защото той гледа към чужбина и има доста атрактивни предложения. Вариантът за чуждестранен треньор не е невъзможен, но труден заради адаптацията. В Левски се работи не много лесно", каза още Колев.

"Сега можем да отчетем, че назначаването на този треньор бе грешка, която трябваше да коригираме преди отборът да започне да затъва повече и повече. Имахме дълъг разговор и (мога да споделя) само уважение за него)", продължи той.

"Левски ще се класира в Лига Европа, но е друга тема какво ще прави там. Селекцията се прави и в момента. Имаме набелязани няколко имена, продължават да се гледат и други футболисти. Идеята е да имаме голямата част от новите до началото на подготовката", завърши той.