Поредният епизод на SportCast е тук.

А поредният гост в спортния подкаст на Corner.bg и Dir.bg е емблематичен за спортната журналистика у нас. Няма как да не сте чували поне един или два от крилатите му лафове, превърнали се в запазената му марка през годините.

Неговото име е Георги Попвасилев - доказана величина, стане ли дума за коментиране на футболни мачове. Един от най-опитните хора в българския ефир, с енциклопедични познания не само в спорта, гостува на Деян Веселинов.

Разговорът им е повече от интересен, защото Попвасилев със сигурност винаги има какво да каже - било то за любимия си Байерн (Мюнхен) или за футбола като цяло. Или за живота.

Посланието му в този епизод е силно - "Не правете футбола прекалено сериозен". Какво има предвид и защо - може да разберете в поредното издание на SportCast.

"В тази професия сме дошли, защото сме пристрастни. Обичаме един български отбор и един чужд отбор. Точка по въпроса.

Какво значи безпристрастно? Процентът гол, който щял да бъде вкаран в следващите 12 минути е между 0.57 и 0.53. Дотук добре, ама дядо Генчо... Това било транзиция.

Преход е българска дума, ама транзиция не бях чувал доскоро. Страхотна атака бокс то бокс. Ама боксът е на ринга, в Купа "Странджа". Говори на български, говори спокойно... Тоя я взе тая топка оттука, аз на теб, ти на мен и гледай какъв гол вкара", не пропусна да стовари порция лафове и тук Попвасилев - несравним в изказа.

Какво има в тефтера на популярния коментатор? И защо трябва да имаш чувство за хумор и спрямо самия себе си - отговорите са тук.

"Великолепен пас на външния крак на нападателя... Външния крак... Те постигнаха команден аванс... Още го търся в речника това нещо, може и да го намеря някога", обръща се с усмивка към собствените си лафове Попвасилев, разгръщайки тефтера си със записки от коментар на мачове.

А какво е общото между него и киноцентъра? Както и много други страхотни истории ще намерите в приложеното видео.

Струва си гледането.