Играчът на Пирин Христофор Хубчев остава под наблюдение в болницата в Благоевград, след като бе изнесен в последните секунди на мача срещу Левски (1:1) в неделя.

Състоянието му не е никак добро, като клубът пусна официално съобщение по темата:

"Христофор Хубчев, който пострада след сблъсък със състезател на Левски в края на днешната среща, бе откаран с линейка в спешното отделение на болницата в Благоевград.

След като е установено, че нашият футболист има три пукнати ребра и в резултат на това частично е увреден белият му дроб (пневмоторакс) той е преместен в хирургията, където остава под наблюдение.

Пирин изразява абсолютно недоумение относно поведението на главния съдия на срещата Драгомир Драганов, който не прекъсна играта, за да може веднага лекарският ни екип да влезе и да окаже медицинска помощ на пострадалия футболист."

Самият Хубчев, който е бивш футболист именно на Левски, написа в социалните мрежи публикация, с която нападна треньори, играчи и ръководители на "сините", а също така сподели, че е бил освиркван от агитката на гостите в Благоевград.

"Първо искам да благодаря на всички, които ми писаха и се обадиха! - пише бранителят. - Но не мога да не си изразя мнението. Искам да кажа, че аз съм повече ЛЕВСКАР от почти всички, които са в ЛЕВСКИ! Безспорно с най-добрата публика и колкото и да са ме псували днес и всеки път, когато играя срещу Левски, аз не го приемам лично.

Обадиха ми се хора от най-различни отбори и футболисти, и треньори, но явно за шефовете на Левски това да попиташ един бивш играч на отбора как е, ей така, от човещина, им е под нивото...

Явно им е по-важно да се оправдаят с нещо като време, терен или друго. Не разбирам защо, след като Левски са по-добрият отбор, не се свири чист фаул (все пак съм с три счупени ребра). Съдията Драганов - заповядай да ти дадем резултатите от скенера.

И най-срамното е, че аз съм израснал на "Герена" и помня, че са ни учили на спортменство! Това да продължиш да играеш, докато лежи играч на другия отбор, видимо с проблем.. и то не един път в мача... Срам ме е от тези уж Левскари, които гледат само себе си. А съм сигурен, че не им пука за Левски.".