Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа сподели очакванията си за първия плейоф от Лига Европа срещу литовския Жалгирис. Двубоят на стадиона в Разград е в четвъртък от 19 часа.

Спецът бе категоричен, че основното оръжие на тима му е манталитетът на победители.

"Физически починахме, направихме добри тренировки, защото имахме малко повече време. Ментално сме на високо ниво, защото, след като направихме анализа, знаем къде бяха нашите грешки срещу Динамо. Ние се опитваме да поправим нашите грешки и със сигурност искаме да сме по-добри в следващия мач.

Искаме да постигнем възможно най-високата цел. Не сме в нито един от турнирите, защото имаме още два важни мача в плейофите. Между тези мачове трябва да изиграем един мач от нашето първенство. В момента мислим за мача в четвъртък. Не мислим толкова напред. Не можем да направим втора или трета стъпка, преди да направим първата", каза той.

Треньорът на Лудогорец разкри, че няма нови контузени футболисти. Добрата новина е възстановяването на Каули Оливейра и Клод Гонзалвеш, който върви доста добре.

"Знам кога Лудогорец е играл с Жалгирис. Сега те са тотално различен отбор. У дома играят на изкуствен терен. Утре очаквам много труден мач. Те искат да играят с много бързи контраатаки, когато играят като гост. В този сегмент от футбола трябва да сме много внимателни. Те имат някои слабости и ще се опитаме да се възползваме от тях", заяви треньорът.

"Кък всеки мач ние влизаме с манталитет на победители. Няма мач, който да свърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач. Трябва да сме много умни, трябва да сме дисциплинирани в мача и трябва да изградим мача от първата до последната минута. Искаме да играем както Лудогорец може да играе. Без трима играчи трябва да сменим нещо. Основните идеи и принципи трябва да останат същите", завърши специалистът