Сагата около бъдещето на Килиан Мбапе официално приключи с очаквана развръзка.

Звездата на Пари Сен Жермен обяви, че напуска клуба в края на сезона. Френският национал направи това чрез видеосъобщение в своя профил в социалната мрежа Х.

"Искам да анонсирам официално пред всички, че това е моят последен сезон в Пари Сен Жермен. Няма да удължа договора си. Приключението ще приключи след няколко седмици. Ще изиграя моя последен мач на "Парк де Пренс" в неделя. Много емоции, много години. Горд съм, че имах шанса да бъда част от най-големия френски клуб, един от най-добрите в света. Също, че имах възможността да пристигна тук, да натрупам опит в отбор с много напрежение и да израсна като футболист, разбира се, сред едни от най-добрите в историята. Да играя с най-великите шампиони, да се срещна с много хора и да израсна като човек също. С всичката слава и грешки, които допуснах.

Трудно е, трудно е. Никога не съм си мислел, че ще бъде толкова трудно да обявя това и да напусна моята страна - Франция, Лига 1, шампионата. Винага съм знаел, но мисля, че се нуждая от това - ново предизвикателство след 7 години. Надявам се да приключим тази година с последен трофей. Ще имаме страхотни емоции в оставащото време и вярвам, че това ще бъде част от моето сърце завинаги. Това е, Париж! Довиждане!", завърши Килиан Мбапе.

Френската суперзвезда се присъедини към Пари Сен Жермен през 2017 година първо под наем от Монако, а през 2018 година парижани го откупиха срещу сумата от 180 милиона евро.

Килиан Мбапе си тръгва от ПСЖ с уникалната статистика от 255 гола и 108 асистенция в 306 изиграни двубоя за своите 7 години в клуба.

Като всички са категорични, че ще продължи кариерата си в Реал Мадрид.