Португалската легенда Кристиано Роналдо даде интервю за официалния сайт на Евро 2024 броени дни преди началото на турнира. 39-годишният ветеран държи множество рекорди, свързани с първенствата на Стария континент, а в Германия ще стане първият футболист, който участва на шест издания на европейските футболни финали.

"Година след година продължаваме да се опитваме да подобряваме конкретни неща. Винаги има място за подобрение. Смятам се за завършен играч, но винаги има дадени области, в които мога да бъда още по-добър. Важно е да не спира да се работи, както и да се адаптираме към обстоятелствата. Ако един футболист иска да има дълга кариера, със сигурност трябва да има силна адаптация. Точно това се опитвам да правя, а 20 години на най-високото възможно ниво не са случайност. Не е лесно да поддържам формата си. Изисква се много отдаденост и здрава работа за всичко, което съм постигнал", разказва европейският шампион от 2016-а.

CR7 говори и за лидерските си качества, като отчете, че основната му цел е да помага на другите и иска те да гледат на него като пирмер за подражание и съотборник, от когото могат да получават подкрепа.

"Гордея се, че ще бъда първият с шест първенства. Но в крайна сметка това е само една малка част от всичко, което Кристиано Роналдо е постигнал във футбола. Едновременно съм щастлив и привилегирован, че съм тук и помагам на националния отбор да постига целите си, а една от тях, разбира се, е да станем шампиони", добави още нападателят, понстоящем играещ за Ал Насър в Саудитска Арабия.

Португалците са фаворит за спечелване на група "F", където са още отборите на Чехия, Турция и дебютантите от Грузия.

Кристиано и останалите футболисти в състава на Роберто Мартинес започват участието си на 18 юни с мач срещу чехите.