Кризата в Барса се задълбочава, след като президентът Хосеп Бартомеу се прибра от пътуването си в Брюксел и свика спешна среща. Причината е напрежението в клуба след интервюто на спортния директор Ерик Абидал, който обвини играчите, че не са се напрягали за предишния треньор Ернесто Валверде.

В отговор Лео Меси, чиято дума в Барса отеква като закон, нападна бившия си съотборник и сега - началник. И поиска да поеме отговорност за думите си.

На срещата днес следобед Бартомеу е най-вероятно да поиска мир от двамата, като призове Абидал да инициира среща с Меси и отбора, на която да обясни позицията си. Но има и други възможности...

Според "Мундо Депортиво", Лео не е в настроение да прости обвиненията.

На днешната тренировка десетката е останал безмълвен, въпреки че наставникът Кике Сетиен е опитал да повдигне настроението сред играчите. Меси подкрепя треньора и настроенията му не са срещу него, а срещу Абидал, твърди изданието.

В същото време мадридският "Марка" пише за "35-те черни дни на Барса" от началото на 2020 г.

И изрежда: провали на терена, уволнение на Валверде, контузии на Суарес и Дембеле, а сега и скандалите на Меси с директора. И освен това - Лео не е подновил още контракта си.

"Всички клубове имат проблеми - призна Сетиен след заниманието днес. - Не ми се говори за неща, които са извън футбола. Нямам контрол върху тях, аз опитвам да кажа на играчите как да победят Атлетик за Купата на краля (утре). Това е моята работа. Меси се чувства отлично, когато става дума за футбол. За другото не знам, само той може да каже."

Ясен сигнал, че наистина при звездата не всичко е наред.

Което отново завихри слуховете, че десетката не иска да остава в Барса след края на контракта му през лятото на 2021 г. Тогава ще е на 34 години, ще е изкарал 22 от тях в клуба и ще е готов да промяна. Според информации от пространството около звездата, семейното решение е за авантюра в Америка, където клубът на Дейвид Бекъм - Интер Маями, вече е подготвил пълен пакет с голяма заплата и всички други условия, за да заведе там Лео.

Голямата мечта на Бекъм е да събере Меси и вечния му индивидуален съперник Кристиано Роналдо в един отбор.

Бъдещето не само на аржентинския гений не е ясно. Босът на Барса Бартомеу, който бе в Брюксел за презентиране на проекта "Барса Футуро", е готов и на крайности в решението.

Защото "Мундо" твърди, че е възможно Меси да постави въпроса в стил "или аз, или Абидал". И, ако това е така, е ясно какво ще избере президентът, нали...?