Шампионът Лудогорец допусна нова грешка. Разградчани загубиха гостуването си на Черно море с 0:1 и продължават без победа в официален мач през 2019 г.

Воденият от Антони Здравков тим изигра пореден слаб мач. Футболистите на Лудогорец действаха припряно, с доста брак в играта си, а повечето периоди на срещата, опитите им за атака бяха доста безидейни.

Черно море от своя страна за пореден път демонстрира, че "Тича" е истинска крепост за отбора. През този сезон глава пред варненци преклониха трите ни водещи отбора - Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Резултатът бе открит след само 13 минути игра. По-агресивните действия на варненци дадохда резултат след центриране на Ндонгала. Георги Илиев отклони топката с глава, за да стигне до Виктор Генев, който от близка дистанция я прати в мрежата на Пламен Илиев.

Националният страж трябваше да прави няколко спасявания след опасни удари на варненци, докато отличен шанс за Лудогорец имаше Лукоки, който не успя да насочи топката в опразнената врата на Черно море.

Шанс имаше и Кешеру, но ударът му бе спасен от Дюлгеров.

През втората част очаквано Лудогорец хвърли всички сили в атака, но това не водеше до положения.

Най-чистото се откри пред Шверчок, който от няколко метра стреля покрай вратата.

Останалите атаки на разградчани завършваха с центрирания, които не представляваха проблем за отбраната на "моряците". Родният шампион имаше и сериозни претенции за дузпа, след игра с ръка на Димов, но съдията подмина ситуацията.

Гол на Кешеру 10 минути преди края пък бе отменен, заради спорно нарушение срещу вратаря на варненци.

Така авансът на Лудогорец на върха остана 5 точки. Той може да бъде скъсен още утре, когато преследвачите Левски и ЦСКА се изравят в директен мач помежду си.