Доста любопитни отзиви имаше след горещото столично дерби между Славия и "Левски", спечелено от "белите" с 2:1.

Треньорът на гостите Станимир Стоилов бе видимо разочарован след загубата, като пое изцяло вината за поражението. Спецът не бе доволен от играчите си, които са показали, че не умеят да се справят, когато са под напрежение. Също така Мъри бе категоричен, че е обидно футболистите да допускат толкова елементарни грешки.

"Причините за загубата търсим изцяло в нас. Славия се групира и търсеше контраатаки, когато противникът е добре затворен, за нас става все по-трудно. Не сме достатъчно настроени за решителни мачове. Вината я търся в себе си. Откъм агресия и динамика имаше проблем. Не трябва да допускаме такива леки голове. Или трябва да матираш при първата ситуация, или да не допускаш грешки.

Не ми харесва амбицията и агресията. С покачване на напрежението не можем да отговорим на този етап. Твърде елементарни индивидуални грешки за футболисти на Левски. Даже обидни. Не е нормално за отбор, който си поставя големи цели. Явно трябва да сваля малко целите. Изцяло виждам вината в себе си. Ще видим как ще се поправим", заяви Станимир Стоилов след загубата, заради която Левски пропусна да се изравни на върха в класирането с отбора на ЦСКА 1948.

Колегата му в Славия Златомир Загорчич пък не застана пред микрофоните след края на мача, а асистентът му Мартин Кушев обяви, че двама играчи на Славия са откарани с линейка в болница - Тони Тасев с разбита глава и Еркан Томбак с фрактура на лакътя.

Безспорни най-колоритният коментар от лагера на Славия по традиция пък дойде от президента Венцеслав Стефанов. Той бе категоричен, че феновете на "Левски" масово са влизали без билети на стадиона в "Овча купел" и не пропусна да ги жегне.

"Когато Боговете говорят, и левскарите мълчат! Цял мач не спряха да пеят глупости. Пожелавам им така да им пеят на тях цяла вечер! Всяко куче, което ме е залаяло, е побесняло. Господ забавя, но не забравя! Много се пънеха, много лавираха, отлагат, сменят, накрая - хайде чао! Славия им изнесе лекция. Надявам се, че левскарите са си водели бележки.

Искам да попитам полицията как така при продадени общо 460 билета за мача, а в сектора за гости имаше толкова хора? Влизали са левскари без билети, от техните фракции, за да нямало ексцесии. Това да не са инвалиди бе? Защо ще влизат гратис? Как така? Другия път ще им докарам едно пиано за акомпанимент, защото много фалшиво пееха. И оркестър с Хасан Чинчири да им изсвири "Геренски вечери". Една лека и приспивна, с отенък от "Герена". Бог прощава, Славия не! Получиха си заслуженото", категоричен бе Стефанов.

Снимка: Bulphoto