Лоша новина от лагера на Хърватия не дава мира на хората в Аржентина и Нигерия.

Тези два отбора ще влязат в битка в група D, която ще бъде развързана довечера за това кой отива на осминафинал на Мондиала и кой се прибира у дома. Има и четвърти участник в играта - Исландия, която среща именно класиралите се вече хървати в другия двубой в групата.

Отборът с шахматните екипи обаче може да е доста променен, намекнаха медиите в Загреб. Според тях селекционерът Златко Далич е избрал да пусне 10 различни титуляри от тези, които изнесоха паметното 3:0 над Аржентина преди пет дни. Само Иван Перишич ще запази мястото си сред 11-те, твърдят хърватските медии.

При загуба от Исландия, северните типове с корав характер ще съберат 4 т. и поставят в деликатна ситуация Нигерия (3 т.) и Аржентина (1 т.). Ще се сравняват голови разлики, в зависимост от изхода на мача между африканци и южноамериканци, и т.н. сложни математики.

Сценарий, който може да бъде избегнат, ако хърватите победят Исландия. Тогава нигерийци и аржентинци решават сами съдбата си в прекия сблъсък.

"Не бих посъветвал хърватите да подходят несериозно към мача - предупреди капитанът на Нигерия Джон Оби Микел. - Целият свят ще ги гледа.".

От друга страна, кой може да обвини Далич, ако даде почивка на основните си фигури? Тимът му си свърши работата с две победи на старта и се е класирал.