Шампионът Лудогорец постигна труден успех с 1:0 в гостуването си на пловдивския Локомотив в мач от 16-ия кръг на Първа лига.

Разградчани за пореден път не впечатлиха с играта си и показаха, че са далеч от формата си от предишните сезони, когато печелеха с лекота в първенството.

Макар да контролираше играта, Лудогорец трудно стигаше до положения и отправи само един точен удар в мача, който се превърна в гол в 58-ата минута.

Крайният бранител Натанаел завъртя двама играчи на пловдивчани и с диагонален удар отбеляза в далечния ъгъл на Мартин Луков.

Родният шампион обаче срещна доста трудности в съхранението на преднината си, като само късметът и вратарят Ренан предотвратиха гол за Локомотив.

В 71-ата минута Вилим Посинкович се озова сам срещу вратаря, опита да го прехвърли, но топката срещна страничната греда.

Малко след това дойде и най-спорният момент в мача, когато топката срещна лакътя на Сисиньо, но главният съдия реши да не отсъжда дузпа в полза на Локомотив.

Пловдивчани като по чудо не изравниха три минути преди края, когато удар от чиста позиция на Карагерен бе спасен от Ренан.

Така Лудогорец оцеля и стигна до трите точки, които го извеждат еднолично на върха в класирането.